Thorang Phedi 4530m

Thorang Phedi 4530m, de laatste stop voor de grote overstap. We slapen vannacht in het Thorang Phedi basecamp. Het is ook de enigste slaapplaats op deze hoogte. Vanochtend was het terug extreem koud. Het eerste kwartier had ik geen gevoel in mijn handen. Gewoon dode stukken vlees die die aan mijn armen hangen. We zijn weeral de eersten op pad. Het is beter om vroeg te vertrekken omdat het rond 11u begint te waaien in de Himalaya. En je kan er bijna je klok op zetten. Het is een stevige klim richting Thorang Phedi. We komen meer en meer Yaks tegen, hele timidi beesten.
Nog een laatste hangbrug over en we zijn er bijna. Het pad wordt nu heel smal, misschien net 30cm, links de berg, rechts de ravijn. Terwijl we wandelen ziet Liza een paar keien naar beneden komen en we schuilen met ons hoofd tegen de rotswand. Een twintigtal keien vliegen boven ons hoofd de afgrond in. Dit zou geen deugd gedaan hebben. Rond 12u30 zijn we aangekomen op onze rustplaats. Een half uurtje later komt de rest ook toe. De sherpa’s stellen voor om nog wat te trainen. Dus gaan we rond 14u zonder rugzak de hoogte in. Prachtig zicht.


Er is nog een slaapplaats hoger, dat is highcamp. Het is 45min klimmen van onze slaapplaats naar highcamp. Maar dat doen we morgen wel. Nu rusten en om 18u in bed.

4 reacties

 1. belle
  ·

  Jullie zien er desondanks de koud toch goed en happy uit ! Wondermooi om te zien !?

  Beantwoorden
 2. Mille Martine
  ·

  Brrr da moet daar koud zijn,niks voor mij maar wel prachtig daar,zoentje mams

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *